
نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه چیست؟ اجزای تشکیل دهنده این نوع نیروگاه ها کدام است؟ طول عمر اجزای تشکیل دهنده نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه چند سال است؟ در این مقاله به تمامی سوالات پیش آمده توضیح داده خواهد شد.
نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه چیست؟ نحوه عملکرد آن چگونه است؟

در نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه، برق تولید شده از پنل خورشیدی، وارد باتری شده و در آن ذخیره می گردد. سپس برق ذخیره شده در باتری پس از تبدیل شدن به برق متناوب توسط اینورتر مخصوص سیستم های خورشیدی منفصل از شبکه، وارد مدار برق خانه می شود. در این روش یک کاربر می تواند همه یا بخشی از برق خانه خود را با استفاده از برق خورشیدی تامین نماید. از نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه برای مصارف کشاورزی، صنعتی و همچنین مصارف خانگی استفاده می شود.
اجزای تشکیل دهنده نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه کدام اند؟

پنل خورشیدی: پنل خورشیدی وسیله ای است که نور تابشی خورشیدی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. پنل های خورشیدی به دو دسته مونوکریستال و پلی کریستال دسته بندی می شوند.
اینورتر خورشیدی: اینورتر وسیله ایست که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) برای مصرف وسایل برقی تبدیل می کند.
شارژکنترلر خورشیدی: شارژکنترلر خورشیدی یکی از اجزای سیستم آفگرید (جدا از شبکه برق) خورشیدی است که همان طور که از نامش پیداست میزان شارژ و دشارژ باتری را کنترل میکند. این ابتداییترین کاری است که میتوان از این دستگاه انتظار داشت. انواع محافظتها، قابلیت کنترل بار، شارژر USB ، قابلیت مانیتورینگ از راه دور یا به وسیله کامپیوتر، تایمر و قابلیت تشخیص روز و شب و … از دیگر قابلیتهایی است که میتواند در یک دستگاه شارژکنترلر خورشیدی موجود باشد. شارژکنترلر خورشیدی به دو دسته MPPT و PWM دسته بندی می شوند.
باتری خورشیدی: بطور کلی صحبت از باتری برای سیستمخورشیدی زمانی مطرح است که قصد ذخیرهسازی انرژی داشته باشیم؛ پس صحبت از باتری مختص به سیستمهای جدا از شبکه است. باتری های خورشیدی در طول روز توسط پنل های خورشیدی شارژ و در طول شب دشارژ می شود.
طول عمر قطعات مورد استفاده در نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه چند سال است؟
جدول زیر نشان دهنده طول عمر قطعات مورد استفاده در نیروگاه خورشیدی جدا از شبکه میباشد.
